Zuinig met bloed

Twitteren is voor mij beetje geinen, beetje kletsen èn linkjes de lucht in slingeren. Vorige week ontstond de volgende conversatie:

Joost: Voor iedereen die zich de haren uit het hoofd trekt van zorgen: de pijn van mijn kies-extractie en bloeden etc valt met paracetamol erg mee.
Joost: Er wordt veel beweerd over kabouters, maar het valt me allemaal een beetje tegen in de praktijk.
Ik, wetende dat Joost huisarts is en eenden slacht: Bloed ben je wel gewend toch? Ik maak me meer zorgen over die kabouters.
Joost: Mijn eigen bloed niet. Daar ben ik zuinig op.
Ik: Gevoelig puntje! Ben ook zuinig, doch heb ontraceerbaar lekje wat leidt tot voortdurende verspilling.
Joost: Je moet ook niet zoveel met messen spelen.
Ik: Ik speel niet zoveel met messen, meer met verkleedkleertjes http://www.artoek.nl/

Heel ongebruikelijk licht ik mijn tweet medisch toe, via DM...
Ik: omdat je dokter bent; mijn HB zakt naar 4 als ik geen ijzertabletten slik #aangeboren #ontraceerbaar
Joost: ...
Ik: Ook wow, ik google net. Je noemt iets waarvan ik nooit gehoord heb. 4 internisten versleten, die hadden dat geweten?
Joost: ...
Ik: Heb dus 7 darmonderzoeken, meckelscan, longtesten, veeeeeeeeele bloedtesten etc gehad en ondertussen erg benieuwd waar het lek zit.
Joost: ...

Voldoende aanleiding voor mij om maar weer eens bloed te laten prikken.
Ruim 20 jaar geleden zat ik voor het eerst bij een internist. Net op kamers, geen mammie die me naar de huisarts stuurde voor ijzertabletten, flauwgevallen, en moest in het ziekenhuis blijven vanwege laag HB.

Ik had dit blogje klaargezet in de hoop dat er eindelijk eindelijk een oplossing was gevonden. Dat zou wat zijn, jarenlang dokteren, en dan de diagnose via Twitter krijgen...
Maar het is het niet, toch publiceer ik het maar, misschien is er nog een dokter in de zaal?

De huidige diagnose is ferriprieve anemie waarschijnlijk het gevolg van angiodysplasieën in jejunum in combinatie met een verminderde stollingsfactor 8 (60%). Doch camerapil heeft slechts enkele angiodysplasieën gezien en dat zijn er niet genoeg om een dergelijk bloedverlies te verklaren. Bovendien is er eentje dichtgebrand met 0% effect.