Tuin

Al veels te lang niks gepost hier. Het is hier kletsen, wissewasjes over de tuin, ouderperikelen. Veel daarvan kan ik inmiddels op Nageluk.nl kwijt en de kids worden groter hè.
Volgende week iets heel spannends op dit blog (dat ik vandaag al ga schrijven), maar dat moet echt nog even geheim blijven. Voor nu wat kiekjes uit de achtertuin van dit voorjaar tot en met vandaag:

Het naaldboompje bloeit. Het was me voorgaande jaren nog niet opgevallen.
De wisteria in het vroege voorjaar. Hij heeft later uitbundig gebloeid en gegeurd.

Ik had in november een egelnest gekregen voor mijn verjaardag. Voor de egel die hier al jaren snoept uit de lege potten pindakaas. Geen idee of dat al die jaren dezelfde is, het zal wel niet.

Er zat zowaar een egel in.
Dit jaar eendjes in de vijver. Gezellig maar ze poepen het hele terras onder. En ze bedelden na een paar dagen net zo erg als de kippen.

Lavas in bloei. Straks de zaden oogsten, nu vliegen de bijtjes en hommels nog af en aan.
De kipjes zijn er natuurlijk ook nog steeds.
Bloemen knippen voor de omaatjes in Limburg waar we op bezoek gaan.

Ineens staat er een witte lelie tussen de roze exemplaren. Geen idee waar die nu ineens vandaan gekomen is. Een mutatie? Meegekomen met de eendjes?

En zie, het koolwitje. Daar stikt het hier van. Die hebben namelijk eieren gelegd op de paar koolrabi's die ik gezaaid had.
Ik vroeg me al af, of dat normaal was die gaatjes in de koolrabi. Of dat het door de rupsen van de koolwitjes kwam. Maar nee, dit zag ik vanochtend.
En zo zag het eruit nadat ik de slak weggehaald had.


Klik op de foto voor een vergroting.

En als je dacht dat wij een enorme tuin hebben, nee! Gewoon Vinex. Wel wat ruimer misschien (10x10m).