Spookkap.

Het is lang geleden dat ik een ontwerp op ware grootte maakte...
Dat was toen het digitale tijdperk nog niet was aangebroken op het atelier waar ik de verkleedkleding liet maken. Geen mail, geen printers. Ik gaf de patronen mee met vrijwilligers die aldaar de medewerkers opleidden en hielpen met nieuwe ontwerpen. Later kreeg het project mail en waren sommige medewerkers zo handig geworden dat ze vanaf schaaltekeningen konden werken.

Nu dus weer ouderwets met papier en potlood aan de slag! En carbonpapier waar ik een half uur naar moest zoeken. Moest toch nog wel ergens op zolder liggen......

Ik had al een spokenpak in de webwinkel, gemaakt op een ander atelier. Die pakken zijn al tijden uitverkocht en voor komende Halloween wilde ik een aangepaste versie. Het kostuum in deze vorm werd met name door de transportkosten te duur omdat er zoveel stof in zit. Ik wilde er een simpele hoofdkap van maken die je combineert met witte kleding of een laken.

Dat het fout liep dit keer kwam mede door de taal. "Cap" zette ik steeds in de mailtjes. Ze lazen het als "cape".

En zo ging het 2x mis. Ondanks dat ik het gezicht realsize had doorgestuurd.
Alleen de buitenmaten klopten.Helaas voor komende Halloween dus nog geen spoken :-(.