Woord van het jaar 2011

Dat is dit jaar #tuigdorp geworden. Met #caviapolitie als goede tweede. Door tijdschrift Opzij werden dit jaar ook nieuwe woorden geïntroduceerd. In tijdschrift Opzij wordt tegenwoordig namelijk iedere maand een nieuw type vrouw afgezeken. Ik val steeds net buiten de prijzen, maar krijg er wel een onbehaaglijk #bigsisteriswatchingyou-gevoel van.

Munttheemoeders
Aj, ik heb bossen muntthee en citroenmelisse in de tuin, ik drink dat in de zomermaanden bijna elke dag èn ik ben moeder. Ik voelde dus nattigheid toen @Mrsvanderlinden de term #munttheemoeders twitterde. Na lezing van het artikel haalde ik opgelucht adem, want ik drink muntthee vooral achter mijn computerscherm en niet op een Amsterdams terras terwijl mijn kinderen op de crèche bivakkeren.

Bloemfietsvrouw
Na 10 jaar met een rieten mand aan het stuur rondgefietst te hebben, kocht ik 1,5 jaar geleden een nieuwe degelijke fiets met brede fietstassen. Kon ik tenminste de straat onder mijn voorwiel weer zien en het achterwiel van het kind dat voor me fietst.
Die nieuwe fiets is inderdaad versierd (diefstalbeveiliging, reclame)...... met stippeltjes! Het bloemetje op de voorvork was er gelukkig binnen 1 week vanaf gejat, door een heuse #bloemfietsvrouw vermoed ik.

Webwinkelmuts
Ter promotie van het het boek "een webshop is geen carrière" een artikel over webwinkelmutsen: Hoogopgeleide moeders, die zorg voor de kinderen combineren met een webshop. Het artikel start met "De webshopvrouw heeft haar winkeltje voor erbij" en "Wat er verkocht wordt is... vaak, te vaak, rood met wit gestippeld". Ajaj, bingo zou je zeggen.
Doch, in het artikel wordt er vanuit gegaan dat je niet financieel afhankelijk kunt zijn met een webwinkel. Toegegeven, ik verdien geen wereldsalaris met mijn webwinkel, maar ik kan er wel van leven. En omdat het zo leuk is om te doen heb ik dat wereldsalaris ook niet nodig voor dure hobbies als shoppen, auto's, welness en glossy magazines als de Opzij.

Getrutcake
Komend nummer gaat het over #getrutcake. Ik ben benieuwd of ik dit keer de dans ontspring. Ik ben dol op jam maken, koekjes bakken, pompoensoep koken.
Ik fröbel graag kindertraktaties en blog daar gezellig over. Een van de nieuwste items in mijn rood-met-witte-stippen-winkel is... jawel, een cupcake-schort.

Wordfeuten
Munttheemoeders, bloemfietsvrouw, webwinkelmuts, getrutcake; hele mooie woorden om te leggen met #wordfeud. Man vroeg laatst, nadat ik uitbundig "yes! hij pakt hem" riep, hoeveel dat schoof. Ik ruik een nieuw artikel; hoogopgeleiden die urenlang wordfeuten, niet voor geld, maar voor de lol.

Pippapoep
België is wat nieuwe woorden betreft plezanter. Ik was graag in aanmerking gekomen voor #pippapoep, een slank achterwerk à la Pippa.