Beste @postNL

Ik geloof niets van uw bericht omtrent de valse postzegels.
Als kenmerk noemt u een fosforlaagje en het feit dat ze op een etiketje geplakt zijn. Blijven echte postzegels soms niet plakken op een etiketje?
Dat er een luchtje aan die postzegels zit, en dat u last heeft van deze postzegels, dat begrijp ik. Maar als er ooit betaald is voor de zegels, dan zult u deze zegels moeten accepteren.

De hoeveelheid oude postzegels heeft mij ook verbaasd. Ergens klopt er iets niet. Het zou goed kunnen dat er een deel vals is, afkomstig is van diefstallen, of overtollige voorraad is die vernietigd had moeten worden.

Een bericht dat er mogelijk valse postzegels zitten tussen de oude-postzegel-handel en dat op etiketten geplakte zegels daarom extra gecontroleerd zullen worden en de daarmee gefrankeerde poststukken 2 of 3 dagen vertraging oplopen was hoogstwaarschijnlijk voldoende geweest om deze oude-postzegel-handel de das om te doen.

Waarom zware zinnen als "De authenticiteitsystemen van PostNL herkennen de valse postzegels waarna de verzending van het poststuk of pakket onmiddellijk wordt stopgezet."? Dat gelooft toch niemand? Ik lees op twitter dat poststukken met "valse" zegels nog steeds aankomen.
Waarom, zonder bewijs, alle webshops met naam en url vermeld? De kans is groot dat er webshops tussen zitten die volledig te goeder trouw hebben gehandeld.
Uit de berichtgeving begrijp ik dat u beslag heeft laten leggen op de rekeningen van desbetreffende webshops. En dat deze webshops door de providers uit de lucht zijn gehaald.

Dit werkt absoluut niet in uw voordeel. Ipv dat ik denk die arme postNL, ze hebben het al zo moeilijk en nou lopen ze ook al zoveel omzet mis denk ik; Tjongejonge, wat een machtsvertoon, David tegen Goliath. Ik krijg vooral de neiging om partij te kiezen voor de underdog. Dit werkt averechts.

Overigens verstuur ik al tijden mijn pakjes via de DPD en brievenbuspost met echte, bij een postagentschap gekochte hartjeszegels. Omdat ik bang was voor vertraging met van die oude postzegels. En omdat ik, als ondernemer, snap dat de schoorsteen van mijn postagentschap, en die van u, niet blijft roken als ik alle postzegels elders koop.
Ik heb de zegels wel voor brievenbuspost naar België gebruikt. Oa omdat het handiger is dat dat kant en klaar op een etiketje zit en ik geen losse zegels hoefde te plakken.


PS Dankzij deze zaak kwam www.kaatje-en-ko.nl op TV! Klik hier voor het fragment met Bianca Manes.

PS2 Voor de volledigheid dit bericht (dat ik na het schrijven van deze post pas zag). Via de mail kwam ook nog wat info binnen. Als je op zo'n grote schaal bezig bent, èn je bent gewaarschuwd door andere postzegelhandelaars, dan had je het moeten weten in mijn opinie. Desalniettemin blijft de berichtgeving van postNL merkwaardig. De "goede" postzegelhandelaars worden nu dubbel gestrafd.