Artoek goes international

Deze week het hoe-vouw-ik-een-bootje-filmpje van ondertiteling voorzien. In de hoop anderstaligen naar www.artoek.nl te trekken.Voor anderstaligen heb ik www.artoek.com, met deze intro voor de Duitsers, en deze voor de Engelsen.
Zes - zeven jaar geleden heb ik een halfjaar een Duitse pagina gehad. Die werd in notime gevonden en goed geïndexeerd door Google. Toch heb ik hem weer verwijderd omdat de Duitsers zoveel Duitse vragen stelden. De website was immers in het Nederlands. Tegenwoordig kun je simpelweg een vertaalbutton toevoegen, vandaar dat ik het weer aandurfde.
De concurrentie is intussentijd een beetje (een klein beetje maar) toegenomen. Bezoekers zijn niet meer vanzelfversprekend. Vandaar dit uitprobeersel via youtube.

Vraagje over de vertaalbutton. Voorheen verscheen die permanent op de homepage. Dat is veranderd, hij schijnt nu alleen nog te verschijnen als de taal van de bezoeker niet-Nederlands is. Zijn er anderstaligen die dat willen uittesten? Vertaalbutton zou onderaan de homepage moeten staan.