Een winkeldochter

Een winkeldochter volgens de Dikke van Dalen; schertsende benaming voor goederen die lang in de winkel zijn en die men niet kwijt kan raken. Artoek heeft zo'n winkeldochter; het Pippi-Langkous-kliederschortje. Moest ik destjids groot inkopen omdat de geplastificeerde stof zo lastig te vinden was. Mondjesmaat verkocht ik ze.

Toch heb ik 2 jaar geleden een tweede batch laten maken, in een andere kleur. Ook weer veels te veel. Zoals het er nu naar uit ziet heb ik hier op zolder nog genoeg liggen voor de komende 3 jaar.


Waarom vraag je je af? Omdat ik geen afscheid kan nemen van deze winkeldochter. Mijn eigen winkeldochter poseerde destijds zo leuk (klik vooral ook even op de foto voor een vergroting), en diezelfde winkeldochter is zo snel groot geworden. Terwijl hummeltjes van 3 jaar zo schattig zijn, ze had best een poosje zo mogen blijven.


Om te voorkomen dat ik deze kliederschortjes weer ga bestellen heb ik een deel van de serie op winkeldochters gymtas laten printen.