Boek in eigen beheer uitgeven

Via twitter heb ik een hele poos geleden aandelen gekocht van dit boek:


Ik belandde destijds op een blog met hilarische reacties (nee ik ben niet de eerste Martine, ik sta er met mijn volledige naam), deze blogger bleek bezig te zijn met het schrijven van een boek dat hij wilde uitgeven via TenPages. Nieuwsgierig heb ik aandelen gekocht, en warempel vandaag kreeg ik ineens bericht dat er 347 boeken verkocht zijn afgelopen kwartaal.
Het werkt dus. Leuk om te weten voor als ik ooit eens een boek ga schrijven met als titel: "Hoe houd je je webwinkel overeind?". Want hoe je een winkel moet starten, dat weten we onderhand wel.
Alhoewel ik me afvraag of je heden ten dage nog wel een investering nodig hebt om een boek uit te geven? Een ebook is toch zo in elkaar geflanst? Of is dit een hele domme opmerking?