Tok tok tok

Vlak voor moederdag zijn ze gearriveerd, legkippetjes, voor in ons Vinextuintje.

Ook al waren ze voor moederdag, ik moest zelf het hokkie van waaibomenhout in elkaar timmeren en verven. Jongste heeft de kieren van het binnenhok dichtgesmeerd en oudste heeft het binnenhok blauw gekalkt tegen de vliegen en vogelmijt en een kip gestrijkkraald voor op de gevel.

Ik hoop dat de kippen kunnen lezen. Achter het ene deurtje moeten ze de eitjes deponeren. En door het andere deurtje gaan ze naar de slaapkamer.

Bijkomend voordeel van kippen is dat mijn tuin nu slak- en paardenbloemvrij gehouden wordt door de kids. Nu is het wachten op het eerste ei. Dan blog ik wel weer :-)

En ja die Vinexwijk. Het is dat ik daar woon anders had ik al jaren eerder kippetjes gehad.
Maar afgelopen jaar was het dat de achterburen 2 bomen omhakten zonder overleg, waarvan er een in onze tuin viel, de linkerburen een loei van een afzuiging op de badkamer hebben geplaatst en dat we meebetaald hebben aan een, te laag geplaatste, en in onze ogen niet zo fraaie, schutting met de rechterburen waardoor de pindakaas-egel niet meer op bezoek komt. Anders had ik nog steeds geen kippen.