Geboortekaartjes

Rond de eeuwwisseling heb ik geboorte-kaartjes ontworpen voor een grote toko. Wat inhield dat ik langs mocht komen met ideeën en dat ze er een paar uitkozen die ik voor een vast bedrag mocht uitwerken. Als ze dan goed verkochten kreeg ik nog een extra fee.
Zoiets verloopt bij mij nooit soepeltjes. Ik ben vooral goed in de conceptfase (ideeën/schetsen), voor uitwerken heb ik weinig geduld. En concepten/ideeën, daar betalen bedrijven zelden of nooit voor.

Anyway, de leukste was deze. Die heb ik in 2003 voor mijn dochter gebruikt. Heb ik in 2005 ontvangen van een vriendin die niet wist dat ik de ontwerper ervan was. En ben ik meerdere keren tegengekomen op kraamafdelingen. Toch heb ik nooit een fee mogen ontvangen want daarvoor waren er niet genoeg van verkocht volgens de kaartendrukkerij.


Een andere was deze ooievaar. Die past, in elkaar gezet, plat in een envelop en kan rechtop neergezet worden. Geïnspireerd op de alom bekende knutselengelen. Jammer genoeg uitgevoerd met parelmoerpapier ipv helder wit dat ik zelf voor ogen had. En geen zwarte vleugeluiteindes maar zilver. Altijd vastleggen dat ze je ontwerp niet mogen aanpassen. Ik heb ze voor de geboorte-suikertjes gebruikt voor diezelfde dochter.

Regelmatig werd mij dankzij deze post in het traktatieblog gevraagd naar de mal. Maar de kaartjesvariant is afgestemd op gebruik als kaart. Vandaag deze eindelijk maar eens aangepast naar een geboortesuiker-variant en in de webwinkel gezet op de afdeling downloads. Nee, niet #gratis. Ik heb de ontwerpuren van destijds nog niet terugverdiend.