Foutkoper

Fijn stuk in de Volkskrant. Wat normaal zou moeten zijn noemen wij apart. Met een oproep een woord te verzinnen voor al die producten waar iets mee mis is.

De reden dat consumenten de niet-goede producten kopen, is dat die producten goedkoper zijn. De producten zijn efficiënter geproduceerd ten koste van dierenleed, uitbuiting van arbeid of geen rekening houdend met het milieu.
Èn omdat de producten goedkoper zijn kan men méér kopen met hetzelfde budget. Wat makkelijk tot verspilling leidt.

Goedkoper betekent dat je minder betaalt. Minder dan elders. Minder dan wat het kost. De rekening wordt deels door iemand of iets anders betaalt. Raar dat dit een samengesteld woord is met het woord goed. Het is niet goed. Het is fout.

Verzin ook een woord voor producten waar iets mis mee is, zodat woorden als slaafvrij, milieuvriendelijk, fair trade en scharrelvlees overbodig worden omdat deze termen als de standaard beschouwd worden. Hier kun je meedoen.

Ik weet niet of je meerdere woorden mag indienen. Al tikkend kwam uitbuitprijsje nog voorbij. Terwijl ik al foutkoper, kostmeer, tenkostevan en misprijzig heb doorgegeven........