Ontkiemende zaadjes

Heel Nederland is aan het moestuin-tuinieren geloof ik. Dankzij de moestuintjes van AH. Leuke actie dit keer. Maar ik kom zelden bij de AH. En de meisjes zijn hier nu zo groot dat ik er niet meer speciaal heen hoef, zoals in het smurfentijdperk.
Dus ik KOCHT zakjes zaad. Voor € 0,19 per zakje bij de Lidl waar ik wekelijks kom.Gedurende 3 weken foto's gemaakt.
Je ziet hier 4x bolcourgette, 3x tomaat en 1 pompoenpit ontkiemen. Pompoenpit kwam als laatste op en is de 2e van rechts onder.
Ik had ook nog snijbiet gekocht. Maar daar was het nog geen zaaitijd voor.
Kruiden kweek ik nooit op uit zaad. Veel komt vanzelf ieder jaar weer op. Citroenmelisse en munt meer dan me lief is. En de volgroeide plantjes bij de supermarkt kosten weinig en kun je gelijk in de tuin zetten.

Update na de eerste warme dag van dit jaar:
De zaailingen uit het filmpje langs het huis geplant;

Een foto die is geplaatst door artoeknl (@artoeknl) op

En de lege tomatenbekers dienen als kasje voor de zaden van de snijbiet.

Een foto die is geplaatst door artoeknl (@artoeknl) op