Mijn youtube kanaal

Wist je natuurlijk allang, dat Artoek een eigen YouTube kanaal heeft.....


Zoals alles, niet met een vooropgezet plan. Ik heb het ruim 4 jaar geleden aangemaakt, om een tv-optreden uit 2007 eindelijk eens online te zetten. De naam Artoek was op YouTube toen al in gebruik door een ander, maar met de komst van Google+ kreeg ik die naam alsnog :-).

Even later heb ik er het eerste instructie-filmpje opgezet voor een traktatie-knutselplaat uit de webwinkel; het bootje. Met moviemaker netjes teksten en foto's toegevoegd.
(Lijkt wel of die eerste jaren de resolutie van de uploads een stuk lager lag, ik gebruik nog steeds hetzelfde apparaat).

Jongste dochter, die op de crèche destijds verkleedkleren aan trok en de leidsters sommeerde te fotograferen, wilde ook filmpjes maken. En zo kwamen er van liever lee allerhande instructie-filmpjes op die niets meer met Artoek te maken hebben. Het meest bekeken filmpje (bijna 100.000 views) is de springende kikker. Pas na dit filmpje zijn er reclames toegevoegd. Opdat dochter meer filmpjes zou gaan maken om een zakcentje bij te verdienen.

Waar ik erg aan moest wennen zijn de reacties en duimpjes omlaag van mensen (kinderen?) die een vouwfilmpje niet gelijk snappen. Die denken dat je meteen op dezelfde snelheid mee kunt vouwen. Ik citeer "jij  bent  dom  atroek  ik snap  het  niet" en "Vet irri want je zegt steeds ' en dan DIT' EN JE ZIET STEEDS NIKS" Zelfs overwogen om reacties uit te zetten. Maar gelukkig zijn er ook fijne reacties.

Inmiddels heeft deze dochter een eigen kanaal!
Zie hier hoe je binnen 20 seconden een bescherming maakt voor je mobieltje!