Schijnheilig over schijnzelfstandigen

Bah. Ik snap werkelijk niet hoe het allemaal mogelijk is in Nederland. Een rechtsstaat waar ook de overheid en semi-overheid zich aan de regels moeten houden. Betaal je een verkeersovertreding (of heffing HBD) niet, dan krijg je de gerechtsdeurwaarder op je dak en kun je zelfs opgesloten worden.Maar PostNL kan jarenlang de wet overtreden en haar bezorgers uitbuiten. PostNL die een deal heeft met de belastingdienst over niet deugende VAR-verklaringen........

En wat is de schijnheilige reactie van PostNL nu de kritiek wel heel erg aanzwelt? Ze bieden de jarenlang uitgebuite bezorgers een dienstverband aan.
Jajajaja, eerst je vaste personeel eruit werken. En dan nu iedereen weer in dienst? Ondanks die nieuwe averechtswerkende wet "werk en zekerheid"?  Eerst zien en dan geloven. Hoe stellen ze zich dat in de praktijk voor? Nemen ze al die door de ZZPers aangeschafte bestelbussen over? Als werknemer kun je immers niet afschrijven op je bestelbus, laat staan een fatsoenlijke* km-vergoeding krijgen.
Het komt op mij over als een afleidingsmanoeuvre en ik denk vooral WAAR BLIJFT DE BOETE?

Overigens vermoed ik ook een deal met Bol. Bol lijkt stelselmatig te grote pakketjes als brievenbuspost aan te bieden, ik heb het meer dan eens voorbij zien komen op Twitter. Het moet een kleine moeite voor postNL zijn om deze pakketten er in het sorteerproces uit te halen. Zodat die arme bezorger er niet voor op draait.

En dan lees ik vandaag. Op een niet nader te noemen site waarvan ik me voorgenomen heb om nooit naar te linken dat postNL bijstandsgerechtigden 3 maanden voor nop laat werken. In het kader van werkervaring...... Arbeidsverdringing heet dat geloof ik.

Krijg je ervan met al dat gratis verzenden en retourneren. Moet natuurlijk ergens van betaald worden. En de wet in deze werkt ook al niet mee. Als webwinkelier ben je verplicht om geretourneerde bestellingen in zijn geheel inclusief gemaakte verzendkosten terug te betalen. Wie dat ooit verzonnen heeft?

* De belastingvrije vergoeding voor voor de baas gemaakte km's in Nederland is € 0,19. Daarom rijden er zoveel leasebakken rond en worden er tevens zoveel km's in deze leasebakken gemaakt. "Maakt niet uit die extra km's, ik rijd toch lease (en heb mijn bijtelling al betaald)."