Rechts gezwets

Of ik de biologische wortelen uit mijn oren wil halen. Of mijn tuinbroek lekker zit. Of ik vroeger ook zo'n manwijf was. Ik zie nogal wat voorbijkomen de laatste tijd. Dat ik een Gutmensch ben, daar heb ik me bij neergelegd (beter goed dan slecht hè?). Maar dat ze me links noemen is dom hokjesdenken* en daar gaat dit stukje over.


Het is momenteel nogal in om links van alles wat niet deugt de schuld te geven. Ik vraag me af of deze mensen überhaupt weten waar links voor staat. Ze bedoelen waarschijnlijk iets van "Ik ben rechts en jij bent het tegenovergestelde".
Wat dan ook nog eens niet klopt want ze komen zelf, heel links, op voor de economisch zwakkere in de samenleving: De ouderen en chronisch zieken krijgen niet genoeg zorg, de banen van de werkelozen worden ingepikt, er blijft niet genoeg geld over voor onze eigen uitkeringstrekkers, de wachttijden voor een sociale huurwoning zijn te lang. En dat komt allemaal door de vluchtelingen. Die links hiernaartoe haalt.


Bij gebrek aan argumenten roepen ze maar wat. Links, dat zijn de anderen. En de anderen krijgen de schuld tot aan Bataclan aan toe. Zie je nou wel wat er van komt, we hebben nog zo gewaarschuwd en links heeft niets gedaan om het te voorkomen.
De woorden links en rechts werken polariserend.

Links vergist zich in het islamdebat. Oftewel de ander vergist zich. De ander, dat is degene die "blindelings sympathie heeft voor de islam en daardoor de waarheid niet meer ziet".


De waarheid..... Ik zie de islam niet als een bedreiging, dat klopt. Ik heb 10 jaar in een oude wijk in Rotterdam gewoond en geen moslim heeft me daar ooit proberen te bekeren. Er komen hier moslim-klasgenootjes over de vloer en mijn kinderen komen daar over de vloer. De jongste is dol op Turkse pizza's en haalt er regelmatig, in haar eentje, een bij het Turkse eettentje waar 2 moslimmannen achter de toonbank staan.
Uitwassen heb je bij alle religies. Joden die blij zijn dat er een Palestijnse baby levend is verbrand. De protestantse Klu Klux Klan.
Ik zie vluchtelingen als mensen die hulp nodig hebben. En ja, inderdaad, wat hier in Nederland aan komt is vaak man èn moslim. Ik vermoed dat mensen die een vluchteling als een bedreiging zien nog nooit een moslim in het echt gesproken hebben. Het is de angst voor het onbekende.


Angst voor vluchtelingen die ons komen uitroeien lijkt op de angst om neer te storten met een vliegtuig. Je kunt het niet uitsluiten. Maar niemand kan in de toekomst kijken. En je kunt je hele leven erop inrichten, niet gaan vliegen bijvoorbeeld, maar de angst blijft, terwijl je ondertussen ook dood kunt gaan aan iets anders.


 Ik zit er dan ook niet mee als mensen hopen dat ik "neerstort in een vliegtuig".


Soms werkt het, mensen wijzen op het stigmatiserende gebruik van het woord links...


Mooi nieuw artikel zonder links in de kop over de centen in Geldermalsen door Arno Wellens. Overigens ga ik zelden in discussie over het gebruik van de term links. Alleen bij voor rede vatbare mensen natuurlijk.

Ehhhhhh, de kop boven dit stukje klopt natuurlijk niet. Ik gebruik al jaren de termen links en rechts niet meer. Het had iets moeten zijn als "sneu gebral", "dom geroeptoeter" of "inhoudsloos gezemel".


Ik schreef al eerder in deze categorie:
Een mens lijdt het meest voor het lijden dat hij vreest: Briefje voor Erik
Doe die oogkleppen af en zie een vluchteling als mens: Het verknipte wereldbeeld van #kominverzet


* Ik heb een rechtse oplossing voor het tekort aan sociale huurwoningen:
Schaf de subsidie op alleen wonen af!
Moet je eens zien wat er aan woningen vrijkomt. Alleenwoners krijgen nu een hogere uitkering en meer huursubsidie. Er schijnt jaarlijks 14 miljard (bron?) naar sociale huisvesting te gaan....... Mensen als Volkert vd G. houden leegstaande woningen bezet. En wat is er mis, als je echt single bent en weinig geld hebt, om met meerdere mensen een huis te delen? Studenten weten niet beter. Vroeger had je kostgangers, bleven broers en/of zussen bij elkaar wonen of trok je weer bij je ouders in. Wèl zo gezellig en sociaal.