Zomervakantie

Zoals bij waarschijnlijk iedereen, een andere zomervakantie dan gepland.
Jongste dochter ging logeren. We deden uitstapjes in Nederland en Belgiƫ, met foto's waarvan we over 20 jaar zeggen; o ja, Corona!

Bokrijk, Belgiƫ. Vind ik zelf een van de leukste parkjes om naar toe te gaan. Maar dit keer waren er veel gesloten huisjes en geen acteurs. Gelukkig waren er Breugel-activiteiten.

Antwerpen. Zoo. Een verplichte looproute. En mondkapjes op in binnenruimtes. Op het terras moest je je gegevens invullen. En 's avonds op het journaal werd Antwerpen als gevaarlijk gebied bestempeld.

Ons als toerist gedragen in Rotterdam.

Luik. De lange trappen. Met overbodige verbodsbordjes.

De oudste dochter, die een week voor de lockdown op kamers ging, was oorspronkelijk van plan om met haar vriend de zomermaanden door te brengen in Zweden bij kennissen met een grote lap grond waar hij een huis aan het bouwen is. Die kennissen wonen zelf bovenop een berg in een rood, authentiek Zweeds huis van 200 jaar oud. Het is er sprookjesachtig mooi.

Toen de universiteit dicht ging en het onderwijs online werd aangeboden trokken ze dat plan naar voren zodat ze in de zomervakantie, na de lockdown, wellicht nog wat konden gaan werken.

Uiteindelijk zijn ze gebleven tot de laatste week van de vakantie.

Bomen hakken. Op maat zagen. Schillen. Sleuf frezen. Het is een hele klus.

Ze zijn een aardig eindje gevorderd.

Ons plan was ze op te halen met de andere dochter en er een tripje Scandinaviƫ aan vast te plakken. Eerst naar Kopenhagen. Dan met de boot naar Oslo. Dan naar Zweden een paar stadjes en via Malmo weer terug met de boot. De corona-maatregelen gooiden roet in het eten.
We deden een dagje Lubeck (omdat de boot er vertrok, het is een aanrader!!) en zijn rechtstreeks naar het huis in Zweden gereden. 

We wandelden en ik fotografeerde mossen. We plukten bessen en maakten jam (foto 18 jampotjes hier). We oogsten boomspinazie (foto's hier), we kanoden en we zwommen. We deden een poging tot klimmen maar het ging onweren. We bezochten net zoiets als Bokrijk, helaas ook daar geen acteurs. We hakten boompjes voor een hek en de jongste dochter maakte een vogelhuis van takken.