Knipmal engel

Lang geleden dat ik weer eens iets fröbelde voor de webwinkel. Aanleiding was een zoektocht naar de maker van een foto van papieren engelen die op vele plaatsen zonder bron gepubliceerd is. Dat bleek de Russische kunstenaar Oksana Shapkarina. Zij was geïnspireerd door een illustratie van Evgenia Gapchinskaya in het prentenboek "Liza and Her Dreams".

Wat een prachtig idee. Enthousiast probeerde ik er zelf eentje uit te knippen, maar daar moest ik toch even wat lijnen voor op papier zetten. En pas vanaf de 5e versie ging het er enigszins op lijken.

Mooi om neer te zetten in de vensterbank of om voor het raam op te hangen aan een draadje. Of als originele menu-kaart tijdens het kerstdiner.

Het leek me ook leuk om op te sturen als kerstkaart als je hem van mooi papier uitknipt, ware het niet dat je het papier in de lengte vouwt en dan geen enveloppenformaat krijgt.


Dus ik maakte er nog eentje. Een waarbij je het papier niet in de lengte maar in de breedte vouwt. Met een boek i.p.v. lange trompet. Zie hier de evolutie:

Heel wat engelen verder wat ik tevreden met de vorm. 


Downloads van beide knipmallen staan in mijn webwinkel:

Engel-trompet

Engel-boek


Update 16 december 2022
Dit jaar de knipmal voor de kerstkaarten gebruikt.
Stuur niet zoveel kaarten, sla ook wel eens een jaartje over. Ik vind het eigenlijk een beetje verspilling dat rondpompen van standaardwensen. De oudere generatie, de facebooklozen en trouwe verstuurders, mensen van wie ik weet dat ze het op prijs stellen hebben er eentje gekregen. Ik hoop dat ik uit die groep niemand vergeten heb...