Verhoogde rijbaanscheiding

Vorige week zondag fietste ik langs dit bord, kreeg een idee, deelde het op Twitter en wat er toen gebeurde...

Nou niks*. Vandaag maakte ik er een foto van en bij deze iets meer toelichting:

"Je zult maar geen Nederlands kunnen lezen."

"Je zult maar dyslectisch zijn."

"Wat veel informatie om te verwerken in een paar tellen."

Ik fietste door en dacht, eigenlijk zouden ze een symbool voor een hobbel moeten gebruiken in plaats van tekst. Uhhh, een driehoek. En nog een tel later; die kun je dan mooi midden in het symbool voor rotonde zetten.

Een rotonde bord dus met een let-op symbool erop dat tegelijkertijd een hobbel voorstelt. Daarom niet in de kleuren van een gevarendriehoek (rood wit) maar geel-zwart.

En dat kan gewoon met stickers op de bestaande borden.


* Niet helemaal niets. Een tweep attendeerde ANWB op het bord. ANWB verwees door naar Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat verwees door naar de Rijksoverheid. Rijksoverheid vroeg of ik mijn emailadres wilde DMen. Dat heb ik gedaan.