Nederlandverdientonline

Wat een waardeloos initiatief www.nederlandverdientonline.nl!
Gratis een website
Gratis een webwinkel
Gratis hulp
Gratis advertentie tegoed
Gratis idealbetalingen

Gratis is nooit gratis. Trap er toch niet in. Zodra jij je tijd erin gestoken hebt is het niet meer gratis. En dan ben je afhankelijk van de organiserende partijen. Vergelijk het met gratis heroine uitdelen. Zodra je niet meer zonder kunt mag je de volle mep betalen.
  • Dan wordt er royaal verdiend aan jouw iDealbetalingen. Wist je dat een iDealbetaling ongeveer € 0,50 per transactie kost? Pinnen in een offline winkel kost een fractie daarvan.
  • Dan is het uurtje factuurtje en moet je gewoon hostingkosten en onderhoud betalen voor je website en webwinkel en zit je vast aan het systeem dat zij voor je uitgekozen hebben.
  • Adverteren bij Google kost tijd, je moet van alles instellen en advertentieteksten schrijven. Tegen de tijd dat je door hebt hoe het werkt is je "gratis" advertentietegoed op.
  • En wist je dat postNL pakketpost laat bezorgen door ZZP-ers met uitbuitcontract?

Gratis is nooit gratis. Gratis is bedoeld om de twijfelaars over de streep te trekken, mensen die al jarenlang ervan dromen, maar het om wat voor reden toch niet doen. Echte ondernemers hebben dat niet nodig. Die verdienen al online en zitten niet te wachten op de stortvloed aan webwinkeltjes voor erbij die dit initiatief ongetwijfeld zal opleveren.

Er mag best een drempel opgeworpen worden om de starter in spe tegen zichzelf in bescherming te nemen. Vroeger had je een ondernemersdiploma nodig om een detailhandel te mogen bestieren. Met dit initiatief, www.nederlandverdientonline.nl kan iedereen, zonder geld, zonder kennis, zonder vaardigheden, zonder goed product een webwinkel beginnen.

Ik heb afgelopen jaren winkels zien starten en stoppen. Zolders vol met onverkochte voorraad. Voorraad die onder de inkoopsprijs wegging. Ik weet niet hoeveel tijd in het maken van een webwinkel gestopt en zich dan afvragen waar de klanten blijven. Op koninginnedag de kraampjes met onverkochte webwinkelspullen. Ik zie dat mensen de tijd die ze besteden aan het maken van een produkt niet doorberekenen. En als ik daar goedbedoeld wat van zeg dan is het, ik kan geen hogere prijs voor mijn producten vragen want dan koopt helemaal niemand het meer en verdien ik nog minder. Ik heb iconen als Flobberdewotsky noodgedwongen zien overstappen op andere activiteiten, omdat ze kapot gemaakt zijn door copycats met een #ikhoefertochnietvanteleven mentaliteit.

En nee, het hoeft echt niet altijd commercieel. Als jij een creatie-gen hebt meegekregen, en je hebt de kunstenaarsdrang om steeds maar weer nieuwe dingen te bedenken en te maken dan mag je best je spullen verkopen zonder je tijdsinvestering terug te verdienen. Dan gaat het om een stukje erkenning. Niets leuker dan de kick dat jouw spullen in een museum staan ook al verdien je er niets aan. Maar heb niet de illusie dat je ineens met een gratis webwinkel wèl je brood ermee kunt verdienen.

Het kan hoor, online geld verdienen. Maar maak een realistische rekensom van te voren. Hoeveel spullen met welke marge moet ik verkopen om geld over te houden? En ja, houdt rekening met de kosten die nu nog gratis zijn.
Ik ken een webwinkel die werkelijk goed leek te draaien, maar die er na een tijdje achterkwam dat hij verlies draaide op alle bestellingen onder de € 15,-. Omdat hij een deel van de verzendkosten voor zijn rekening nam, omdat een verzenddoos geld kostte, omdat een idealbetaling geld kostte, omdat de boekhouder de bestelling moest verwerken. Allemaal verborgen kosten waar hij geen rekening mee had gehouden.
Een realistisch uurtarief is minimaal, minimaal € 25,-.

Bedenk dat mensen een reden moeten hebben om bij jou te kopen, omdat je een goed product hebt dat nergens anders te krijgen is, omdat je goedkoper bent, omdat je betere service hebt, omdat je mooier presenteert of omdat je bekender bent. Bedenk dat bezoekers niet vanzelf komen. Ook daar zul je tijd in moeten investeren.

Na dit verhaal nog steeds van plan om een gratis webwinkel te beginnen? Dan heb je waarschijnlijk de juiste ondernemersmentaliteit en wens ik je heel veel succes!