Nederlandverdientonline

Wat een waardeloos initiatief www.nederlandverdientonline.nl!
Gratis een website
Gratis een webwinkel
Gratis hulp
Gratis advertentie tegoed
Gratis idealbetalingen

Gratis is nooit gratis. Trap er toch niet in. Zodra jij je tijd erin gestoken hebt is het niet meer gratis. En dan ben je afhankelijk van de organiserende partijen. Vergelijk het met gratis heroine uitdelen. Zodra je niet meer zonder kunt mag je de volle mep betalen.
 • Dan wordt er royaal verdiend aan jouw iDealbetalingen. Wist je dat een iDealbetaling ongeveer € 0,50 per transactie kost? Pinnen in een offline winkel kost een fractie daarvan.
 • Dan is het uurtje factuurtje en moet je gewoon hostingkosten en onderhoud betalen voor je website en webwinkel en zit je vast aan het systeem dat zij voor je uitgekozen hebben.
 • Adverteren bij Google kost tijd, je moet van alles instellen en advertentieteksten schrijven. Tegen de tijd dat je door hebt hoe het werkt is je "gratis" advertentietegoed op.
 • En wist je dat postNL pakketpost laat bezorgen door ZZP-ers met uitbuitcontract?

Gratis is nooit gratis. Gratis is bedoeld om de twijfelaars over de streep te trekken, mensen die al jarenlang ervan dromen, maar het om wat voor reden toch niet doen. Echte ondernemers hebben dat niet nodig. Die verdienen al online en zitten niet te wachten op de stortvloed aan webwinkeltjes voor erbij die dit initiatief ongetwijfeld zal opleveren.

Er mag best een drempel opgeworpen worden om de starter in spe tegen zichzelf in bescherming te nemen. Vroeger had je een ondernemersdiploma nodig om een detailhandel te mogen bestieren. Met dit initiatief, www.nederlandverdientonline.nl kan iedereen, zonder geld, zonder kennis, zonder vaardigheden, zonder goed product een webwinkel beginnen.

Ik heb afgelopen jaren winkels zien starten en stoppen. Zolders vol met onverkochte voorraad. Voorraad die onder de inkoopsprijs wegging. Ik weet niet hoeveel tijd in het maken van een webwinkel gestopt en zich dan afvragen waar de klanten blijven. Op koninginnedag de kraampjes met onverkochte webwinkelspullen. Ik zie dat mensen de tijd die ze besteden aan het maken van een produkt niet doorberekenen. En als ik daar goedbedoeld wat van zeg dan is het, ik kan geen hogere prijs voor mijn producten vragen want dan koopt helemaal niemand het meer en verdien ik nog minder. Ik heb iconen als Flobberdewotsky noodgedwongen zien overstappen op andere activiteiten, omdat ze kapot gemaakt zijn door copycats met een #ikhoefertochnietvanteleven mentaliteit.

En nee, het hoeft echt niet altijd commercieel. Als jij een creatie-gen hebt meegekregen, en je hebt de kunstenaarsdrang om steeds maar weer nieuwe dingen te bedenken en te maken dan mag je best je spullen verkopen zonder je tijdsinvestering terug te verdienen. Dan gaat het om een stukje erkenning. Niets leuker dan de kick dat jouw spullen in een museum staan ook al verdien je er niets aan. Maar heb niet de illusie dat je ineens met een gratis webwinkel wèl je brood ermee kunt verdienen.

Het kan hoor, online geld verdienen. Maar maak een realistische rekensom van te voren. Hoeveel spullen met welke marge moet ik verkopen om geld over te houden? En ja, houdt rekening met de kosten die nu nog gratis zijn.
Ik ken een webwinkel die werkelijk goed leek te draaien, maar die er na een tijdje achterkwam dat hij verlies draaide op alle bestellingen onder de € 15,-. Omdat hij een deel van de verzendkosten voor zijn rekening nam, omdat een verzenddoos geld kostte, omdat een idealbetaling geld kostte, omdat de boekhouder de bestelling moest verwerken. Allemaal verborgen kosten waar hij geen rekening mee had gehouden.
Een realistisch uurtarief is minimaal, minimaal € 25,-.

Bedenk dat mensen een reden moeten hebben om bij jou te kopen, omdat je een goed product hebt dat nergens anders te krijgen is, omdat je goedkoper bent, omdat je betere service hebt, omdat je mooier presenteert of omdat je bekender bent. Bedenk dat bezoekers niet vanzelf komen. Ook daar zul je tijd in moeten investeren.

Na dit verhaal nog steeds van plan om een gratis webwinkel te beginnen? Dan heb je waarschijnlijk de juiste ondernemersmentaliteit en wens ik je heel veel succes!

9 opmerkingen:

 1. Mooi stuk! Ik ken dit concept niet maar die zembla aflevering wel ;) heb dat een poosje terug ook op mijn blog gegooid.. en van de beste bezorgers zelf vernomen... ik maak zelf meest voor de vrienden en familie en dus wellicht ;)(zeker weten) te goedkoop ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Martine, ik lees je blog regelmatig en kom hier graag, maar dit keer ben ik het niet met je eens.
  Ik ben namelijk op de beurs geweest en heb me uitgebreid laten voorlichten over het project.
  Belangrijkste punt : je zit nergens aan vast als je met dit project meedoet. Niet aan PostNL, niet aan Adwords, niet aan de ING en niet aan de webwinkeltool. Het is een vrijblijvend aanbod om het internetondernemen te verkennen en te bekijken wat het allemaal inhoudt. Juist bedoelt om beter beslagen ten ijs te komen als je na zes maanden besluit verder te gaan met internetondernemen. Je zou het kunnen zien als het door jou gewenste ondernemersdiploma. Vind je het na een half jaar nog leuk, dan weet je tenminste ook wat er allemaal bij komt kijken, voordat je geld gaat investeren.
  Dat de betrokken partijen hopen dat je van hun diensten gebruik blijft maken, kan niemand ze kwaljk nemen lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wim, dank voor je reactie! Ik mag altijd graag wat tegengas krijgen :-)

  Iedereen kan zien dat het een reclame-campagne is. En natuurlijk is het doel van betrokken partijen om klanten te trekken. Daar is niets mis mee.

  Het klopt ongetwijfeld dat je contractueel nergens aan vast zit. Maar ik maakte hier bewust de opmerking over heroïne. Vergelijk het aanbod dat je 6 maanden geen huur hoeft te betalen voor een kaal bedrijfspand. En dat je ook nog eens gratis hulp krijgt. En als je dan net een beetje ingericht bent, dan ben je vrij om weer het pand uit te gaan. Het is een hele klus om een webwinkel en/of -site naar een ander systeem over te zetten. Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen met opbouwen en inrichten. Een nieuwe host zoeken, nieuwe webbouwer enz. enz.

  Komt bij dat ik als webwinkel niet zit te wachten op onprofessionele aanwas in een toch al overvolle markt.
  Maar ik heb meer op te merken over dit initiatief:

  Als webwinkel kom je vaak al automatisch terecht bij postNL. Ik heb jarenlang naar volle tevredenheid pakketjes via de DPD verstuurd, maar het afhaalpunt is verdwenen in het dorp hier. Ik vind reclame om nieuwe klanten te trekken verspilling. Helemaal gezien de manier waarop ze omgaan met de ZZPers die bestellingen bezorgen.

  Google werkt al jarenlang met gratis advertentie-tegoed. De vouchers met € 50,- tegoed zitten standaard bij de vakbladen. Maar ook hogere bedragen zie ik voorbijkomen.

  Mijnwinkel heeft speciaal voor dit initiatief een easy webshop gebouwd. Daar zit een mooie, online-beheer-van-de-producten-tool in. Een tool die niet standaard in het pakket zit van hun bestaande betalende klanten. Bovendien miste ik een bepaalde functionaliteit (labelen) in de nieuwe shop, waardoor ik zelf niet voor dit systeem zou kiezen als ik nog zou moeten beginnen.
  ING heeft misschien wel echt de intentie om internetondernemen te stimuleren. Ik vermoed dat de prijs van iDealbetaling kunstmatig hoog gehouden wordt, maar daar doen alle banken aan mee.
  MKB is er om het MKB in Nederland te ondersteunen. Ik heb gehoord dat de gratis websites in het buitenland gebouwd worden. Dus enerzijds steunen ze het internetondernemen, maar de webbouw-branche is dupe. Mocht dit niet kloppen MKB, dan hoor ik het graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moet je voorstellen dat je 6 maanden lang 'gratis' al je producten hebt toegevoegd aan je 'gratis' webwinkel, blijkt deze webwinkel allerhande restricties te hebben. Er is geen schrijfbaar PHP-script bij deze partij,.. dus kan je in feite helemaal niets met die webwinkel van *******. Dan het iDeal betaalverkeer van ING, dat is een LOG en vervelend implementeerbaar systeem vol restricties en bovenal duur!!! Maandkosten en hoge transactiekosten,... ook dat wordt niet helemaal duidelijk,.. Kortom? Misleidend en vervelende manier van webdesign verkopen en geldstromen sturen. Liever al die zaken in eigen hand! www.digiwinkel.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zit nog iets eigenaardigs aan dit initiatief: de websitebeheerder zelf is niet bereikbaar! Er volgt geen reactie op mijn herhaalde mails waarom ik mijn creditcardgegevens moet geven terwijl er voorlopig geen kosten zijn. Ook de ING (1 van de 4 participanten) kan geen contact met ze krijgen, dus er is sprake van een obscuur bedrijf. Wil je daarmee in zee? Shame voor de ING, PostNL, MKB en Google!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prima aanbieding, Ben een ster in de affiliatie markt en heb ondertussen al een fikse winst uit mijn 'Gratis' domein geslagen, Als ik er zin in heb kan ik de domeinnaam verlengen en wie weet meer verdienen.
  Je moet gewoon de juiste methodes kennen.

  BeantwoordenVerwijderen