Annemieks mijmeringen

Zaad drogen, foto van Annemiek van Deursen
Een paar weken geleden kocht ik het boek "De eerlijke moestuin" van Annemiek van Deursen.

Ik ben zelf een rommeltuinier. Ik laat de boel maar wat woekeren, wat op komt, komt op. Wat ik niet mooi vind haal ik weg. De tuin staat dan ook vol met munt, citroenmelisse, wilde geranium, wilde aardbei en de lampionnenplant. Ik strooi zaadjes. Er staan fruitboompjes. Er is een verwaarloosd vijvertje vol met padden, kikkers en salamanders. En er lopen 3 kippen.
Ik probeer het al jaren te structureren. Dat boek was weer een stapje in die richting.

Geweldig boek. Met tuintips. Wanneer wat te doen. En recepten! Ik popel om de boerenkoolchips uit te proberen, maar helaas is het er het seizoen niet voor.

Ik googelde Annemiek. Ze bleek al tijden mijmeringen te versturen per mail. Met recepten, tuin- en consumindertips. Ik meldde me aan. Maar er kwam niets. Ik meldde me nogmaals aan. En begreep dat de mailinglist van meer dan 2.600 handmatig bijgehouden werd.........
Jeuj. Ik heb tot 2007 handmatig nieuwsbrieven verstuurd. En de mailinglist handmatig bijgehouden. Ik weet dus hoeveel werk dat is. Waarom doet ze dat in hemelsnaam niet via een mailprogramma? Of nog beter via een blog? Dan heb je gelijk online een archief waar je in terug kunt zoeken. Waar je kunt verwijzen naar oudere berichten. Een plaats waar ze haar boek kan promoten.
Ik vroeg het haar. Ze bleek de mogelijkheden niet te kennen. En niemand die haar ooit daarmee geholpen heeft. Onvoorstelbaar. Iemand die zoveel doet voor een ander......

Dus hop. Ik heb wat in elkaar geflanst. Haar een beetje op weg geholpen.
Et voila; http://annemieksmijmeringen.blogspot.nl/

PS, voel je niet bezwaard Annemiek als je dit leest. Het is puur eigenbelang. Ik lees je mijmeringen liever via het blog (met de iPad op de bank of in het zonnetje in de tuin) dan op mijn desktop waar mijn mail staat.