Naaipatronen

Nadat het me wel honderd keer gevraagd is heb ik eindelijk het naaipatroon voor het Pippi-schortje uitgewerkt en in de webwinkel gezet. En dan maar gelijk ook in de volwassen maat.....

Je vindt het hier.

De eerste koper is tot mijn blijdschap al geweest. Want het is toch nog een vreemd product in de webwinkel, zo'n download.

En wellicht is het een idee voor de toekomst. De stoffen collectie vervangen door patronen. Want er zijn wat leveringsproblemen momenteel, de laatste order met de nieuwe spookkappen, is niet verzonden. Eigenlijk zou ik op zoek moeten naar een nieuw kledingatelier.

Ik heb zomer 2012, na 10 voortvarende jaren, met de webwinkel willen stoppen. De webwinkelsoftware liep vast, ik moest hoognodig de website vernieuwen en er was heel wat concurrentie op de markt bijgekomen waar qua prijs en marketing niet tegenaan viel te concurreren. Maar de voorraad was net aangevuld en de webwinkel was niet verkoopbaar met al die bugs. Ik ben toen toch maar overgestapt naar andere software. Met in mijn achterhoofd de gedachte na een paar jaar zullen al die bedrijven die onder de kostprijs werken toch wel verdwenen zijn. De markt zal vanzelf weer gezond worden. Tot die tijd zet ik de winkel op een laag pitje. Niks meer uitgeven aan marketing, niet meer knutselen aan de site, alleen nog de hardlopers aanvullen en geen nieuwe verkleedkleren meer ontwikkelen.

En nu is daar, 6 jaar later, weer zo'n bezinningsmoment. Ik twijfel of ik op zoek moet gaan naar een nieuwe leverancier. Het is nogal een klus, alle ontwerpen overdragen, proefmodellen laten maken enzovoort.
Ik had verwacht dat de markt wel weer aangetrokken zou zijn. Maar het is erger dan ooit met de marges in de retail. Alles is voor weinig te koop via Ali. Winst maken is voor veel webwinkels nog steeds geen doel met gratis verzenden en retourneren. Ze blijven omzet gedreven.

Nou ja, vooralsnog kan ik nog even vooruit met de huidige voorraad.
Ik hoef nog geen beslissing te nemen.