Hazelnootkoek

Dit overheerlijke recept is alleen geschikt voor zelf verzamelde hazelnoten en niet voor gekochte hazelnoten:
  • Gekochte hazelnoten komen voor 75% uit Turkije en zijn bepaald niet fairtrade #bron en #bron
  • Gekochte hazelnoten zijn minder lekker, let maar op, zodra je zegt dat de koek gemaakt is van eigen oogst vindt iedereen hem lekkerder.
  • Zelf verzamelen is een gezonde bezigheidstherapie. Stuur verveelde en vervelende kinderen in de herfstvakantie naar het bos, dat stimuleert #kinderarbeid.
Men neme:
200 gr suiker
2 eieren
200 gr bloem
150 gr rozijnen
150 tot 200 gr gepelde, zelf verzamelde, hazelnoten

Werkwijze:
Rooster de noten in een koekenpan en verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng eerst de suiker met de eieren. Doe dan pas de bloem erbij en roer goed door. Vervolgens de hazelnoten en rozijnen/krenten erbij.
Vet de bakplaat in met een dikke laag roomboter.
Stort de massa erin en strijk/duw hem een beetje plat.
Dan 20 minuten in de voorverwarmde oven in het midden op 180 graden laten bakken.
De bovenkant moet iets verkleurd zijn, maar blijft vrij licht van kleur.
Uit de oven halen en meteen in stukken snijden. Hoe warmer hoe zachter de koek nog is.

Misschien wel het allerlekkerste recept voor koek dat ik ken.
Eet smakelijk en laat even weten of je de koek net zo lekker vind als ik :-)