De kracht van Twitter

Vorige week donderdag, 23 mei, had ik een idee voor een game. Vandaag heb ik dankzij Twitter een, zoals het er nu naar uit ziet, enthousiaste partner gevonden om dat idee te realiseren!

Het idee
Ik heb een Duitse vriendin die in Zwitserland woont. Een lerares Engels. Ze heeft 8 jaar in Nederland gewoond. We houden contact via de mail, gaan bij elkaar op bezoek in vakanties en spelen Wordfeud en Ruzzle op de iPad. Dat gaat een beetje moeizaam. Ik win in het Nederlands. Zij in het Engels en Duits. Waarom is er geen verslavend spelletje dat taalloos is? Twee minuten later ontsproot het idee.

Nou zijn ideeën leuk. Goede ideeën nog leuker. Maar wat moet je ermee? Ik leur al 2,5 jaar met een idee waar inmiddels een octrooi aan vast hangt. Sterker nog, ik word doodmoe van alle ideeën in mijn hoofd. Toen zag ik vrijdag deze tweet:
Juist ja. Ward van der Put. De man die alles kan programmeren. Die kan vast wel zo'n app. bouwen. En dat kan dan samen met dat hostbedrijf waar hij mee twittert. Hup, ik vraag het via de mail. Blijkt hij geen apps te bouwen. Maar hij wist nog wel iemand. Zondag werk ik een schetsje uit en mail dat. Woensdag blijkt die persoon geen tijd te hebben en ga ik googlen.
Vanochtend afspraak gemaakt met @FrisbeeBV, ze zijn net zo enthousiast als ik over het idee!
Haha, en die @3xnix ken ik van het kiplekkertje.
Nieuwsgierig naar de game? Stay tuned!

Update 1 juni. Tsjonge, via Facebook meldt zich nog een enthousiasteling die wil ontwikkelen. Op slechts één vriendenklik afstand. Het is de kracht van de sociale media!

Update 19 juni. Er is een apart blog aangemaakt voor de game. Volg de ontwikkelingen alhier.