Zeemeerminpakken

Eén van de allereerste kostuums in de webwinkel; de zeemeermin. En wat is ie al vaak aangepast.......

Ze werden al die jaren gemaakt op het werkgelegenheidsproject in Bangladesh. Stoffen kopen ze daar op de lokale markt. Effen katoenen kleuren zijn goed te doen. Maar owee als het een patroontje of een glimmertje moet zijn.
De eerste jaren was ie van satijn met af en toe op verzoek in aangepaste kleuren. Maar de kwaliteit van satijn is hopeloos. Reden om hem in katoen te laten maken. Toch moet zo'n pak eigenlijk glimmen. Dus na een intensieve speurtocht kwamen we uit op organza. Mooie glittergloed. Mooie kleuren. En haakvaster dan satijn. Maar weer niet zo stevig als katoen. En de stof verkleurt als ie in de zon ligt. Nooit doen trouwens, kleding op een rekje in de zon! Zie ook de wasvoorschriften in de winkel.


PS, ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de ingestuurde klantkiekjes!

Nadat ik voor de tweede maal een stapel zeemeerminpakken van organza had laten verkleuren besloten om het pak over te hevelen naar mijn andere atelier in Thailand. Daar hebben ze een veel betere kwaliteit satijn.

Maar alsof er een vloek op rust (de vloek van Westenschouwen?):
Het atelier heeft zich niet goed aan de maat gehouden. Nu heb ik weliswaar mooie pakken van satijn. Maar veels te klein. Wèl leuk voor de kleintjes natuurlijk.


PS, net terug van vakantie in Westenschouwen. Gekampeerd naast de boswachterij.