Nagenieten

Zo eens in de 3, 4 jaar gaan we naar Italië. Man heeft daar een tante, die getrouwd is met een Italiaan. En die woont daar alweer meer dan 45 jaar. In de zomer trekt de halve Nederlandse familie erheen.
En jahoor, ook als is ze inmiddels 82, ze kookt nog steeds de sterren van de hemel voor ons.

Achteraan zit ze, in het zwarte bloesje naast haar achterkleinkind

Ze hebben olijfolie en wijn van eigen teelt. Een grote moestuin. Een prachtige citroenboom op het binnenplaatsje. En kippen, jawel van diezelfde kippen die ik na 2,5 jaar weggebracht heb omdat ze half kaal gepikt waren. Aldaar worden ze na 1 jaar al vervangen.
De jeugd is gek op de torta di albicocche met roomboter. Het recept vind je hier.

Het lukt net om alles op te eten wat we krijgen uit de moestuin.

Tante woont in een heel smal steil straatje achter de kerk. Het huis stamt uit de 18e eeuw. Bij het parkeerplaatsje beneden zit dit in de muur gemetseld.

Je ziet heel veel Maria altaartjes in Italië

Wij zaten 300 meter hogerop. 's Nachts struinden de zwijntjes over de bosrijke camping. Op 2 meter van de tent 's nachts hazelnootjes gekraakt horen worden is best apart. Er waren ook herten. Een wandeling door het bos rondom de camping leverde dit op:

Kogelhulzen

Het parcour van de 24H liep vlak langs de camping. Dus man en jongste hebben zich kunnen uitleven. Met 2 Italiaanse neven die ook fanatiek mountainbiken.

Daar gaat Speedy Gonzales

In 35 minuten konden we naar het dichtsbijzijnde strand lopen. En dan waren we 300 meter gedaald. Terug kostte dan ook wat meer tijd.

Op de heenweg naar het strand

Sprinkhanen vangen

Zoals gewoonlijk middeleeuws ommuurd stadje bezocht. Koekjes gekocht bij het bakkertje waar een nichtje werkt.

Banjeren door de eeuwenoude straatjes

En verhip. Het is zowaar gelukt om 2 volle weken bijna niet aan Queenbee te denken. Nu het na-vakantie-dipje nog laten verdwijnen.