Rabarbertaart

Voor het bakken.

Na het bakken.


Hier in huis lusten ze alleen rabarber als het in een taart verwerkt zit.
Rabarber is makkelijk om te verwerken in een taart, je hoeft het net als appels niet voor te koken, er een gelei van te maken of te laten weken. Schoonmaken is voldoende.

Dus toen ik in het blad van de Plus supermarkt dit idee voorbij zag komen...

Ik houd niet van spijs en ik houd erg van de smaak van rabarber. Aardbei versterkt die smaak. Sinaasappel in mijn ogen niet. Ik paste het recept dan ook wat aan. Alleen het deeg en de baktijd nam ik exact over. Ook bakte ik het in een vorm i.p.v. los op de bakplaat.

Ik vond de foto in het blad van de Plus merkwaardig nadat ik rabarber-ster-taart had gebakken. Erg roze en de rabarber lijkt wel ongebakken in tegenstelling tot het deeg.

Recept deeg:
125 gram bloem
125 gram volkorenmeel
125 gram koude boter
75 gram suiker
1 ei
Kneed de boter door de droge bestanddelen totdat je kruimels hebt. Voeg dan het ei toe en kneed totdat je een bal hebt. Rol de bal uit tot een cirkel van circa 40 cm doorsnede, in ieder geval net iets groter is dan je bakblik. Handige tip uit het recept van de Plus; doe dat tussen 2 vellen bakpapier!

Recept vulling:
500 gram rabarber
60 gram suiker
2 eetlepels aardbeienjam
1 ei
Maak de rabarber schoon en snijdt in ruiten. Doe in een bak en schep er de jam en suiker doorheen. Leg de rabarber in stervorm op het deeg. Begin met de 8 dikste stukken in het midden (taart rechts). Klop vervolgens het eitje los in de bak waar de rabarber in zat en strijk dit over de rabarber. Eventueel kun je nog wat extra suiker eroverheen strooien.
Vouw het deeg aan de randen over de rabarber.

40 minuten op 180 graden bakken
Even laten afkoelen voordat je gaat smullen. Direct uit de oven heeft ie nog geen stevigheid!

Sluit ik af met een fotootje uit een van mijn andere blogs. Het recept vind je hier.
Het snijden en neerleggen is wel ietsje meer werk.