Plof- en legbatterijkippen

Mijn jongste, geen uitblinker met lezen en schrijven, schreef dit hoofdstuk voor haar werkstuk over kippen. Veel te weinig woorden. Ze was er incl. plaatjes zoeken dan ook in 10 minuten mee klaar. En dan moet ik er nu voor gaan zorgen dat het qua lengte aan de eisen gaat voldoen.


"5. Plof en legbatterijkippen


De plofkip is een vleeskip.

Een legbatterijkip is een legkip.In een vee-industrie worden dieren behandeld als dingen.

De plofkip krijgt een speciaal middeltje zodat ze snel gaan groeien.

Dan worden ze te zwaar voor hun pootjes en zakken ze door de pootjes.
De legbatterijkip zit in een hele kleine ruimte.

En daar moeten ze maar eieren leggen.

Zelf vind ik het heel zielig.


Help de dieren in de vee-industrie!"Geen bron voor de plaatjes, sorry. Die heeft ze gevonden op internet.


Update
Foto's van legbatterijen worden normaliter gemaakt om zoveel mogelijk te verspreiden dus, bij hoge uitzondering, was ik hier niet op zoek naar de bron gegaan om toestemming te vragen. Bovendien was de copyrightmaffia in 2013 nog niet zo actief, anders had ik er wel een rechtenvrije foto van een legbatterij neergezet, zo bijzonder was die foto niet.
Het inmiddels doorgestreepte zinnetje had ik erbij gezet omdat dat de smoesjes zijn als ik iemand aanspreek als ze mijn foto's gebruiken.
De foto moet destijds makkelijk vindbaar zijn geweest. Ten tijde van de dagvaarding niet meer. Daar staat een opmerking over in het verweer. De fotograaf heeft daarna de foto teruggezet en Hollandse Hoogte beweerde vervolgens dat ik loog. (Het terugzetten kon ik aantonen).

Ik moest van de rechter € 332,50 (+ proceskosten) betalen voor het gebruik van één foto die bij dit bericht gestaan heeft en gelijk na melding is weggehaald. Een foto die 80 keer is bekeken en ten tijde van de inbreuk € 3,50 kostte. Helaas trof ik een rechter met belangen in de inningsindustrie, die in het vonnis schrijft dat de inbreuk plaats vond op mijn webwinkel, uitgaat van 65.000 pageviews en de opgeklopte bedragen van Hollandse Hoogte overneemt. Ze wijst zelfs een boete bovenop dit bedrag toe, een principe uit het strafrecht.
Ik hèb inbreuk gepleegd door de foto hier te publiceren, doch de daadwerkelijke schade voor de fotograaf is nihil. Dankzij deze trieste uitspraak kan Permission Machine samen met Hollandse Hoogte en Rosmalen Nedland verder met afpersen. Met het wetboek in de hand.... 

Mocht je ook zo'n idiote zaak aan je broek krijgen. Lees hier mijn tips.

Op veler verzoek het screenshot (februari 2017) uit de eerste sommatie: