Boerenkoolchips

In het boek "De eerlijke moestuin" van Annemiek van Deursen staat een recept van boerenkoolchips. Huh boerenkoolchips? Ik googelde ze even. Helemaal hip. Beter bekend als kale chips. In allerlei smaken tot aan cacao toe.
Boerenkool schijnt een superfood te zijn. Maar dan waarschijnlijk alleen als je het rauw eet, niet in chipsvorm natuurlijk.

Ten tijde van lezing was het geen boerenkooltijd meer. En helaas, ik heb nog steeds geen moestuin. Afgelopen zaterdag ontdekte ik ze dan eindelijk bij de boer en heb ik ze gelijk gemaakt.

Stukjes van de stronk afgetrokken. Paar eetlepels zonnebloemolie en flink wat zout -het moet immers chips worden dacht ik- erdoorheen gekneed. Vervolgens 17 minuten in de oven op 150 graden.

Heerlijk! Tenminste als je van boerenkool houdt. Heel bros. Heel dun. Alleen dus teveel zout. De boerenkool wordt flinterdun, je houdt niet zoals bij een aardappelschijfje nog wat body over.

Uit het boek van Annemiek
Volgende keer maar eens proberen met olijfolie, weinig zout en wat peper.
En ik heb nog zo'n oude magnetron met crispplaat. Waar altijd alles op lukt.

PS Superfoodaanhangers kunnen beter kant en klare kale chips kopen, daar is de boerenkool niet verhit geweest. Of ze zelf maken in hun dehydrator (?).

Annemiek heeft een blog waar ze recepten deelt en waar je het wel en wee van haar moestuin en leventje kunt volgen.