De tweede ronde

Afgelopen zaterdag zijn de gekochte marktplaatseitjes (zie ronde 1) uitgekomen, dat wil zeggen 8 van de 10. Twee liggen er nog in de broedmachine voor het geval dat.Ik maakte weer een filmpje. Het begint met een timelapse van 3 uur in 30 seconden. En er zit een stukje in waarbij het filmpje 4x versneld is, anders duurt het wel heel lang voordat het kuiken eruit gekropen is.

Nu hebben we 11 kuikens in totaal. De 8 Barnevelders die zaterdag geboren zijn, 2 krieltjes en 1 Brahma. Van die Brahma dachten we eerst dat het een bastaard Barnevelder moest wezen. Bij navraag (wegens veren op de poten die een Barnevelder normaliter niet heeft) bleek het ei van een Brahma-toom. Zo gaat dat geleende broedmachine, gekregen eitjes via de kinderboerderij.

Het laatste kuikentje is aan het bijkomen van uit het ei komen
De 3 eerst-uit-het-ei-gekropenen blijven bij elkaar. Ergo, de 2 krieltjes denken dat Brahma de moeder is en volgen haar overal en proberen er onder te kruipen. Wat net gaat want de krielen hebben de hoogte van de poten van de Brahma. De nieuwe kuikens (12 dagen jonger) zijn al even groot als de krielen.

3 Barnevelders met de 2 krieltjes die 12 dagen ouder zijn
Zal ik als ik tijd heb een How To "uitbroeden" maken op Nageluk. Want er waren toch nog wel wat dingetjes die ik niet wist en moest opzoeken.

23 oktober, #howto "eieren uitbroeden" staat op Nageluk.