Marktplaats

Soms kan Marktplaats heel leuk zijn!

In een doos die ik niet meer geopend had sinds een verhuizing 20 jaar geleden hervond ik dit koffiezetapparaat, een Wigomat. Ik moet hem in mijn studententijd gekregen hebben maar ik weet niet meer van wie. Ik heb hem destijds even gebruikt, ben nu voorzien met een Nespresso en zette hem op Marktplaats. Op CataWiki zag ik dat ie €40,- had opgebracht en daarom deed ik bieden vanaf €40,-.

Een uurtje later een berichtje van iemand die hem dolgraag wilde hebben en die een openingsbod deed van €45,-. Ik wilde net terug chatten dat dat okay was toen hij overboden werd. De prijs liep op tot €70 door de eerste bieder en die berichtte dat dat zijn laatste bod was "hij was geen kapitalist". Toen kwamen de berichten van mensen die niet openbaar wilden bieden maar wel meer wilden betalen. Ik wachtte een dag, toen stond de teller op €80,-. Ik besloot voordat ik op dit bod inging de eerste bieder te vragen of hij het voor deze prijs wilde hebben.

Ja, dat wilde hij dolgraag! Hij was al tijden op zoek naar precies dit koffiezetapparaat en wilde het gaan gebruiken.


Er kwam een man, op een driewieler, met een lichamelijke beperking het koffiezetapparaat ophalen. Hij had een uur gefietst. Ik had het apparaat in een doos gedaan en sjorde dat vast op zijn fiets. Het geld moest ik zelf pakken uit een zak met rits. Ik voelde me heel bezwaard, €80,- voor een heel oud koffiezetapparaat waarvan ik niet eens weet of ie het nog doet. Aan iemand die het wilde gebruiken en het ongezien in een doos meenam.

En toen kreeg ik ook nog bericht dat het ding lekte...
Gelukkig kon hij dat (verkalkte waterbalg) zelf oplossen. De ophaler bleek een cliënt van de koper. De ophaler heeft een Wigomat, nog van zijn ouders, en op zo'n apparaat (de luxe versie met verhoogde rand) had de koper zijn zinnen gezet. De ouders hadden destijds een reserve kan en filter gekocht, zodat hij het filter (met gebarsten bakelieten handvat en ontbrekende knopje) kon vervangen.

Als nieuw! Links mijn Wigomat bij koper op het aanrecht. Rechts de Wigomat van zijn cliënt.