Koninginnedag

De hele week had dochter, 7 jaar, het er al over. Dat ze mijn nieuwe bootjes wilde gaan verkopen op koninginnedag. Tja, pa en ma hadden geen zin. En we hadden haar niet aangemeld voor een plekje. Maar het was mooi weer, en al lopende over de vrijmarkt bleef ze zeuren.
Dus 5 minuten voor sluitingstijd (13.00 uur) toch de supermarkt ingesneld en 2 grote zakken tumtummetjes gekocht. Want ja, ondernemerszin moet je altijd stimuleren. En om 14.00 uur zaten we er. Ik vouwen, dochter vullen en verkopen.
Om 15.15 uur waren de tumtummetjes op en had het dametje 35 bootjes verkocht. Elke 2 minuten een bootje. En een heleboel aanspraak. Is dat handel? Of is dat geen handel?
Tuurlijk ook gestruind die dag. Met als score 2 rokjes voor mezelf, eentje van deze wondermooie stof. Voelde als niet gedragen, en dat klopte volgens de verkoopster.
En een fantastisch mooi natuur- en scheikundeboek "knappe koppen" waar ik net een uurtje van heb zitten genieten en wat ik bij lange na nog niet uit heb. Een heus kunstwerk. Bij Bol is ie tweedehands verkrijgbaar, zoek op knappe koppen.
http://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/knappe+koppen/Ntk/media_all/Nty/1/suggestedFor/knappe+koppen/N/0/Ne/0/search/true/searchType/qck/index.html