Bordjes beschilderen op pompoenendag

Ook dit jaar geen tijd om foto's te maken tijdens pompoenendag. Alleen van de voorbereiding.


Ik stond er voor de 5e keer met bordjes beschilderen. De eerste keer werd ik verrast en tekende ongeveer 200 bordjes ter plekke op de dag zelf. Pompoenen, heksjes, kabouters, spinnenwebben, katten, wat de kinderen maar wilden.
Behalve paarden en honden, dat zit niet in mijn systeem.


Iedere jaar nam ik me voor om een paar goede voorbeeldtekeningen te maken maar het kwam er niet van. Het kost namelijk veel energie, de hele dag uit het hoofd tekeningen maken. En niet altijd worden de tekeningetjes even mooi, je kunt immers een tekening niet "opzetten" met potlood. Natekenen is een stuk relaxter.

Maar de kinderen malen daar niet om. Wat ik "mislukt" vind wordt vol verve ingekleurd of overkrast.
De nieuwe labeltjes in mijn winkel zijn geïnspireerd op de bordjes. Dit keer wel eerst opgezet met potlood. Het is een pdf die je zelf kunt printen en waar je met weinig werk 6 labels van knipt.Ik ben ook dol op ander decoratiewerk bij de pompoenenboerderij:


Els is blij met alle helpende handen mocht je zin hebben.


Eerdere jaren:
Pompoenendag 2010
Pompoenendag 2013
Pompoenendag 2015